Горещи вани: комфорт и безопасност

0

За да може престоят в гореща вана да носи само комфортно усещане, трябва да спазвате няколко правила.

Срокът на експлоатация на горещите вани и кабини може да се увеличи чрез инсталиране на филтри във водопроводните тръби. Когато инсталирате ваната, имайте предвид, че все още трябва да има достатъчно място за евентуален ремонт или профилактика.

Самата инсталация и свързване трябва да се извършват само от специалисти, участващи в такива видове работа. В противен случай рискувате впоследствие да коригирате и да платите за повреди, възникнали поради неправилна инсталация. Ето защо не трябва да се доверявате на работниците и водопроводчиците, които извършват ремонт във вашата баня – това е важен въпрос. Това, което наистина могат да направят, е правилно да подготвят мястото за гореща вана или душ. За да направите това, в сервизния център трябва да получите така наречения монтажен лист за вашия модел и инструкции за подготовка на мястото за монтаж. Тези препоръки трябва да се вземат предвид от работниците, когато ремонтират вашата баня. Тогава инсталацията ще мине без проблеми.

Водата в горещата вана трябва да е над нивото на дюзите. Не включвайте функцията джакузи, ако в банята няма вода. Не използвайте сапун и други пенообразуващи съединения, когато хидромасажът е включен.

Невъзможно е да се потопите във водата по време на хидромасажна сесия – съществува риск косата да попадне във водоприемника.

Никога не оставяйте деца без надзор в банята, дори и в обикновената, да не говорим за гореща вана.

Електрическото свързване трябва да се извърши от квалифицирано лице. Не се опитвайте сами да ремонтирате електрическите части на ваната. По-добре е да се свържете със сервизния център.

Дезинфекцирайте и почиствайте своевременно банята си. Обикновените почистващи и перилни препарати може да не са подходящи, така че е по-добре да закупите всичко необходимо предварително в сервизния център.

Между другото, времето, което се препоръчва да прекарате в гореща вана, е до половин час. В зависимост от здравословното състояние. Температурата на водата трябва да бъде 35-38 градуса.

Вашият коментар