Стилът на вашата кухня ще бъде продиктуван от използвания довършителен материал, освен това избраният цвят ще формира цялостното впечатление, което впоследствие ще създаде вашето настроение в кухнята. Когато ремонтирате апартамент в Москва, основното пространство на кухнята трябва да се комбинира с мебелите, които планирате да поставите в тази стая. Не забравяйте да съберете възможно най-много информация за видовете и видовете кухненски шкафове – това трябва да стане предварително, преди да реализирате идеите си и да преминете директно към пазаруването.

Основните повърхности на кухнята трябва да бъдат направени от издръжливи и практични материали. Наред с всичко останало, кухнята често е място, където хората се събират не само за хранене, но и за обсъждане на моменти от живота си и просто за чат на чай – в този случай не е нужно да създавате ненужно „стерилна“ среда там .
Материали в интериора на кухнята

Разбира се, такива моменти трябва да се обмислят въз основа на вашите собствени нужди. Стъклото в интериора на кухнята ще създаде редица проблеми, когато трябва да го почистите, освен това върху такива повърхности петна, чипове и драскотини веднага ще започнат да „разтягат окото“, което със сигурност ще се случи в процеса на вашето креативност в кухнята.

Широка популярност в приложението и специална практичност по време на работа стават достъпни с използването на такъв довършителен материал като керамични плочки. Повърхността, облицована с керамични плочки, има редица свойства, които не са достъпни за много други материали, но такива повърхности могат лесно да се почистват и избърсват с влажна кърпа. Ламинатните маси са икономичен и практичен избор. Върху тях можете спокойно да слагате горещи тигани и да поставяте остри предмети.

Луксът при създаването на кухненски интериор ще помогне да се създаде камък – например, като мрамор или гранит, с помощта на камък се оформя най-луксозната повърхност. Доста високата цена на такова дългосрочно покритие може да бъде намалена благодарение на някои трикове и усъвършенствания, които вие сами можете да измислите и приложите. Например, можете да използвате тънко нарязани парчета мрамор, направени от промишлени отпадъци, или да обработите ръбовете на същите мраморни плочи по такъв начин, че да създадете илюзията за дълбочина и здравина на камъка.

Що се отнася до дървото, непременно ще трябва да внимавате с ножове и горещи съдове, за да не изрежете или изгорите повърхността в дървено изпълнение. Дървените предмети са значително по-ниски по здравина от керамичните плочки. За проектиране на кухненско пространство в селска къща или в селска къща традиционно се използват най-тъмните нюанси на дърво (борът може да служи като пример за кухня в селска къща). Ако възнамерявате да създадете светло кухненско пространство, тогава ще успеете, като използвате светли дървета, като клен и бук, освен това тези дървета се комбинират успешно със стъкло и метал (неръждаема стомана и хром). Оцветяването на дървени повърхности може да се извърши в стила на „Американски шейкъри“, което може да даде на стаята известна мистерия и да помогне за създаването на уникален стил.
Откъде да започна?

Практичността не винаги е скучна. След като съберете мислите си и изберете материалите, които търсите – винил, гума, метал и линолеум, можете да претворите вашите творчески идеи в процеса на създаване или актуализиране на вашата кухня. Когато започнете да проектирате кухня, трябва да започнете с оценка на цялото използвано пространство. Разбира се, финансовите моменти ще играят важна роля тук, но откъде да започнете е да вземете решение за оформлението на кухнята.

В процеса на изпълнение на проект за дизайн на кухня със сигурност ще ви трябват такива параметри като общата площ на кухнята, височината на таваните и ширината на стените (стените), маркирайте местоположението на прозорците и врати. Ако вие сами се занимавате със свързване на кухненски уреди, тогава не забравяйте да маркирате местата, където планирате да го свържете. Бързото развитие на съвременните технологии ще ви позволи лесно да доставяте вода и канализация на почти всяко място. След като оформлението на стаята е завършено, е време да помислите за разположението на кухненските мебели. Мебелите могат да бъдат поставени в кухнята, като се използват различни опции за стандартни схеми. В случай, че площта на вашата кухня е доста скромна, линейното подреждане на мебели по една от стените ще ви спести място, а подреждането на кухненските прибори успоредно на противоположните стени ще организира удобно кухненското пространство и ви позволяват винаги да имате всичко под ръка.

U-образното и ъглово разположение на мебелите в кухнята ще изглежда странно. И доскоро забележителен и популярен е методът за подреждане на мебелите, при който те се намират в центъра на стаята – така нареченият „кухня-остров“. Въпреки това, тази опция може да бъде приложена компетентно и с желания резултат само в стая, чиито размери никога няма да хрумнат на никого да нарече скромни.

Основата на дизайнерските технологии е първоначално обмислена и впоследствие квалифицирана добре изпълнено разположение на кухненските мебели. Следващият етап от формирането на стила на интериора ще бъде дългоочакван – да намерите хармония с останалата част от помещенията на вашия апартамент. Стилът може безпроблемно да преминава от стая в стая или можете да се уверите, че всички стаи, които имате, имат индивидуалност и собствен стил. Би било оптимално да поканите специалист, който може да ви помогне при избора на кухненски дизайн, но ако сте напълно уверени в собствените си способности и сте готови сами да организирате целия процес, не трябва да „сечете в разгара на момента” и „карам коне”.

Такива ситуации изискват задълбочено разглеждане на всички възможни моменти, когато правите евтин ремонт на апартамент в Реутов. В модерната кухня мебелите като правило се състоят от модули, които са компоненти на една обща концепция – кухненски комплект. В една модерна технически оборудвана пазарна система можете да намерите всичко, което искате, да не говорим за всички видове кухненски модули, които хармонично ще се комбинират с абсолютно всички видове вградени кухненски уреди.

Има възможност за създаване или целева промяна на цветовата палитра и външния вид на помещението. Както се казва: „Всяка прищявка за вашите пари.“ Тук може да има и някои нюанси: например, класическият дизайн на кухнята предоставя възможности за „маскиране“ на вградени домакински елементи, като същевременно се използват декоративни панели, независимо от стила на кухненските мебели, въпреки че има някои нюанси, които изискват по-внимателно проучване.

С оглед на гореизложеното, ще се съгласите, че когато изпълнявате такава задача, е необходимо да спазвате всички точки и да не забравяте нито един детайл, внимателно да претегляте и изучавате всичко, за да не се връщате по-късно за необходимите подобрения, които обикновено възникват в резултат на допуснати грешки. Затова се насладете на творчеството си и направете кухнята си такава, каквато бихте искали да бъде. Така че освен с естетически атрактивния си вид и многофункционалното си приложение, кухнята може да изненада и зарадва Вашите гости, а у Вас да вдъхне заслужено спокойствие.

Вашият коментар