Естествени начини за борба с бълхи

0

Когато решите да не използвате химикали, е трудно да намерите лечение срещу бълхи, което наистина работи. Опитайте тези естествени средства против бълхи, за да отървете дома и домашните си любимци от тези паразитни вредители!

 

Всяка година собствениците на домашни любимци се борят да държат бълхите далеч от своите четириноги приятели. Ако предпочитате изцяло естествени решения пред купените от магазина химикали, тогава сезонът на бълхите може да бъде още по-предизвикателен. С толкова много лечения, които не са безопасни за домашни любимци, е трудно да се намери подходящо за домашни любимци решение, което наистина работи. Ако искате да победите бълхите това лято, ще ви покажем някои естествени лекарства срещу бълхи заедно с няколко начина да избегнете заразяване!

 

Естествени средства против бълхи

Бълхите са безкрили паразити, които имат страхотна способност за скачане, което им позволява лесно да откриват и устройват засада на вашите домашни любимци. Те се хранят с кръв, а женските бълхи консумират приблизително 15 пъти повече от телесното си тегло всеки ден. Те отделят кръвта, която изсъхва, за да образува това, което обикновено се нарича „мръсотия от бълхи“. Това служи като храна за ларвите на бълхите. Тъй като са толкова малки, те са трудни за откриване, следователно, лекувайте. Може да се чувствате числено превъзхождани и да се страхувате, че битката е загубена, но има ефективни начини за борба с тях.

 

Незабавен факт: Една възрастна женска бълха ще снесе общо 2000 яйца през целия си живот!

 

Предотвратяване на бълхи на първо място

Най-добрата превенция срещу бълхи е насочена към местата, където живеят бълхи. Докато бълхите живеят във вашия двор, вашите домашни любимци постоянно ще бъдат измъчвани от тях. Въпреки че вашият домашен любимец може да вземе няколко бездомни бълхи в сухите, слънчеви зони на вашата морава, техните места за размножаване са във влажни, сенчести места като цветни лехи или под вашата веранда или кучешка колиба.

 

Борба с бълхите на открито

Поддържайте моравата си добре окосена, така че да има по-малко места за скриване на бълхи.

Плевете често. Същото важи и за цветните лехи и сенчестите зони – по-малко плевели означава по-малко бълхи.

Ако сте имали нашествия от бълхи преди, най-доброто решение може да бъде да нанесете диатомитна пръст с хранителен клас върху любимите места на бълхите. Диатомичната пръст е естествен прах, съставен от фино натрошени диатомеи (материя, подобна на черупка), която действа като дехидратира бълхите. Поръсете в пясъчни петна и сенчести зони. Внимание: финият прах може да бъде притеснителен за някои с дихателна чувствителност – трябва да внимавате да не го вдишвате.

Опитайте пиретрин на прах. Пиретринът е естествен инсектицид, който идва от цветята. Разпръснете го на места, предразположени към бълхи, за да убиете съществуващите бълхи и да предотвратите бъдещи зарази. Можете също така да отгледате свой собствен пиретрум. Засадете тези цветя около дома си, за да отблъснете бълхите или съберете цветята, изсушете ги и ги смачкайте, за да направите свой собствен прах от пиретрин. Можете да намерите пиретрум във вашия градински център под името „боядисани маргаритки“ или Chrysanthemumcinerariaefolium.

 

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: Пиретринът е токсичен за котките, така че независимо дали го купувате или правите сами, никога не го нанасяйте върху котката си или нейното легло. Ако имате котка на закрито и на открито, която посещава градинските ви легла или други горещи точки срещу бълхи, може да искате да държите котката на закрито няколко дни след лечението или да избягвате употребата на пиретрин изобщо.

 

Борба с бълхите на закрито

Най-добрата защита е чистотата. Изперете спалното бельо на вашия домашен любимец и почиствайте дома си с прахосмукачка всяка седмица, за да вземете яйца и ларви, които са попаднали на закрито. Ако е възможно, разпръснете шепа пресни кедрови стърготини в леглото на вашия домашен любимец, за да отблъснете бълхите.

Можете също така да направите на вашия домашен любимец нашийник срещу бълхи „Направи си сам“ с етерични масла. Въпреки това, винаги трябва да си направите домашното, преди да изберете масло за вашия домашен любимец. Кедровото масло и лавандуловото масло са две подходящи за домашни любимци опции. За да ги използвате, добавете 5 капки масло към супена лъжица вода и след това намажете с разтвора яка или бандана, която вашият домашен любимец може да носи. САМО за външна употреба.

 

Какво ще стане, ако имате нашествие от бълхи?

Ако имате нашествие от бълхи, ключът към успеха е постоянството. Бълхите снасят яйца с невероятна скорост – една възрастна женска снася от 20 до 50 яйца всеки ден за общо 2000 яйца през целия си живот. За да сте в крак с яйцата на бълхите, вакуумирайте дома си старателно всеки ден и изхвърляйте вакуумната торбичка след всяка сесия.

 

Ето още съвети за премахване на бълхи:

 

На трудни за почистване места, като килими или килими, разпръснете сол. Солта изсушава бълхите точно като диатомичната пръст, но е по-малко разхвърляна и за разлика от диатомичната пръст не представлява заплаха за дихателните пътища, когато се използва на закрито.

 

Боракс на прах също е ефективен срещу бълхи и техните ларви. Поръсете прах от боракс (да не се бърка с борна киселина!), като например 20 MuleTeam, върху килими и зони с голям трафик, обработете го с метла с твърд косъм и затворете района за през нощта, така че домашни любимци и деца да нямат достъп . След това го почистете с прахосмукачка сутринта и изхвърлете вакуумната торбичка в контейнера за боклук или далеч от дома си.

 

На вашите домашни любимци обикновената баня със сапун и вода е най-добрият начин бързо да се отървете от бълхите. Бълхите ще се втурнат към лицето на вашия домашен любимец, за да не се удавят, така че използвайте гребен против бълхи, за да премахнете бълхите. Потопете гребена в сапунена вода, за да хванете бълхите, за да можете да ги изхвърлите. Добавете кедрово или лавандулово масло към водата за баня на вашия домашен любимец, за да предотвратите ново заразяване.

 

На открито продължете да използвате диатомична пръст или пиретрин прах за унищожаване на бълхи. Можете също така да използвате екстракт от семена на ним, за да направите мъгла, която можете да използвате на закрито, на открито или върху вашия домашен любимец. Това естествено съединение съдържа азадирахтин, който може да убие бълхите до две седмици. Семената на Neem обаче не са добри за деца под три години, така че ако имате малки деца, избягвайте да ги използвате върху вашите домашни любимци или да ги пръскате, където децата ви играят. Можете да го намерите в Amazon или други сайтове, където се продават природни лекарства.

 

Опитайте някои от тези средства и се насладете на лято без цялото чесане! Ако искате да се отървете от бълхи, посетете официалната страница на PreventPestControl.

Вашият коментар