Защо ламинираният паркет е толкова популярен?

0

Ламинатът (от английския ламинат – ламинирана пластмаса) е изобретен сравнително наскоро – в началото на 80-те години – от швейцарска компания. Новата настилка е проектирана да бъде достоен заместител на подовата настилка от твърда дървесина.

В Русия този нов материал се появява едва през 90-те години. Бързо печели симпатиите на руснаците. Това не е изненадващо, тъй като Ламинатът се отличава с достъпна цена, практичност, лекота на монтаж, лесна поддръжка, екологичност, широка гама от цветове и разнообразие от модели, което ви позволява да декорирате интериора във всеки стил.

Ламинатът е известен със своята издръжливост. Не оставя никакви драскотини или вдлъбнатини за дълго време. Устойчив е на високи токчета, мебелни ролки и нокти на домашни любимци. Той е водоустойчив и топъл. Различни петна, дори боя и лак за нокти, се отстраняват лесно и напълно от него. Ламинатът е устойчив на светлина и химикали и няма да потъмнее под мебели или килим.

Ламинираният паркет е лесен за поддръжка, не е необходимо да се шлайфа и полира, достатъчно е да го избършете с влажна кърпа. Въпреки това, не трябва да полагате ламината във влажни помещения, тъй като ключалките на ламинатната плоскост се страхуват от вода. За да може ламинатът да издържи по-дълго, се препоръчва да го предпазите от продължителен контакт с вода. За допълнителна топло- и шумоизолация се препоръчва ламинатът да се полага върху специални основи.

Висококачественият ламинат понякога е трудно да се разграничи от продуктите от естествено дърво, тъй като съвременните технологии позволяват да се имитира не само външният вид на естествената дъска, но и грапавостта на нейната повърхност.

Комбинацията от характеристики на ламината – цена + качество + скорост на монтаж – няма аналози сред подовите настилки от среден клас. Тази настилка намира широко приложение както в жилищни, така и в обществени сгради. Нашата фирма предлага ламинат немско и китайско производство.

Вашият коментар