Как да избегнете скъпите грешки при монтирането на градинските оградни пана?

0

Качественият монтаж на градинските оградни пана и стълбове е от важно значение за дългия експлоатационен живот на оградната система. Професионалното инсталиране на всички елементи от оградата ви гарантира, че тя няма да се повреди и износи по-бързо.

Професионалният монтаж на градинските оградни пана е предпочитан вариант за много собственици на имоти, които нямат време, знания и умения да се заемат с тази нелека задача. Много хора обаче предпочитат да действат в стил „Направи си сам” и междувременно допускат някои „скъпи” грешки.

Ето и професионалните съвети на ограднипана.бг как да избегнете това:

  1. Съобразете оградата с вашия терен

Ако сте се насочили към метални оградни пана от решетъчен тип, трябва да знаете, че те са гъвкаво решение. Могат да бъдат инсталирани на всякакъв терен. Това не се отнася за всеки тип ограда.

Металните оградни пана от поцинкована стомана са идеални и за проблемни терени, и за селища с висока влажност. Ако вашият имот е с проблемна настилкa или има наклон, винаги се консултирайте с доставчика. Много фирми предлагат безплатна консултация и изготвят успешни проекти и за най-трудния терен.

  1. Направете точни замервания

Най-добрият начин да избегнете купуването на твърде много оградни пана (или недостатъчно) е да измерите много точно площта. Можете лесно да направите това с връв и колове, за да маркирате зоните. Ако не сте сигурни, че ще направите точни замервания, се доверете на фирмата за оградни пана, която сте избрали.

Също така е добре да проверите дали под повърхността на местата, където ще поставяте стълбовете, няма тръби.

  1. Не купувайте скъпи машини и инструменти

Ако не разполагате с нужните машини и инструменти, можете да вземете такива под наем или да поискате от приятели. Цената на инструментите е висока и ако няма да ги използвате повече от веднъж, покупката не е оправдана.

  1. Инсталирайте стълбовете за вкопаване достатъчно дълбоко

Друга често срещана грешка на домашните майстори е да не инсталират достатъчно надълбоко стълбовете за вкопаване. Проблемът е, че когато те не са надълбоко в земята, лесно могат да бъдат съборени при ураганен вятър. След като се сложили колчето в направената дупка, е много важно да я запълните добре с бетон или чакъл.

  1. Не раздалечавайте прекалено стълбовете

Стълбовете гарантират здрава опора за вашите оградни пана. Те са много важни за дългия живот на оградната ви система. Ако ги раздалечите един от друг твърде много, оградата става уязвима и не достатъчно устойчива.

  1. Нивелирайте прецизно оградните пана

Много е важно да нивелирате правилно оградните пана в горната и долната част, когато ги закрепвате за стълбовете. Всяко изкривяване може да наруши здравината и устойчивостта на оградата, което да доведе до нежелани последици.

  1. Следвайте инструкциите на производителя и използвайте всички части от комплекта

Важно е използвате анкерните болтове от комплекта на стълбовете с планка, а не някои стари и ръждясали. Винаги следвайте инструкциите на производителя, за да избегнете дребни грешки с голямо значение в последствие.

И накрая, ако имате съмнения, че ще се справите сами с монтажа на градинските оградни пана, по-добре се доверете на професионалистите.

Вашият коментар