Как да не се разорим при ремонт на апартамент

0

Често трябва да чуете оплаквания от хора, които са преживели такъв „кошмар“ като ремонт на апартамент. Хората, които са преживели ремонт на апартаменти, се оплакват, че първоначално планираните разходи се увеличават многократно. Наистина, това се случва доста често. Защо и как да го избегнем? Как да не се разорим при ремонт на апартамент? Веднага ще отхвърлим две причини и няма да ги обсъждаме. Първият е некоректността на строителите. Например, когато в преследване на обект клиентът се нарича умишлено подценена сума за ремонт на апартамент. След това, когато клиентът е „на куката“, остатъкът от сумата изскача за ремонт на апартамента.

Втората причина е, когато клиентът, въпреки всички реални изчисления и експертни съвети, е определил определена сума за завършване на ремонта на апартамента. Той възнамерява да се придържа към тази сума за ремонта на апартамента. Но животът носи своите горчиви промени. Например стандартна ситуация. Предстои ви ремонт на апартамента и искате да знаете колко ще струва това. Можете сами да прецените разходите за ремонт на апартамент. Можете също така да поканите строители и те ще направят оценка. Но, първо, вие сами все още не знаете точно какъв апартамент искате да видите и цялото изчисление се извършва приблизително. И второ, при изчисляване най-често минималните разходи за ремонт на апартамент се определят с тайната надежда, че това ще бъде така. Но най-често чудеса не се случват. И така, как да избегнете това? Трябва да следвате няколко прости правила. Преценете трезво финансовите си възможности.

Парите за ремонта на апартамента трябва да са реални, запазени, а не виртуални, които „със сигурност ще се появят по-късно“. Горчивият опит показва, че паричният поток пресъхва точно в момента, когато имате най-голяма нужда от него. Ясно очертайте план за ремонт на апартамента. Преди да започнете работа по ремонт на апартамент, трябва ясно да разберете с какви материали, например, ще бъде завършена кухнята. Ако се колебаете, посочете в оценката това, което искате. След изготвяне на оценка за ремонт на апартамент ще бъде очертана определена сума на разходите. Желателно е да бъде съставен от специалист – строител. Сега седнете и внимателно вижте дали го „дърпате“ или ако трябва да зачеркнете някои позиции, вземете по-евтин вариант. Към общата сума на всички разходи за ремонт на апартамента е необходимо да се добави резерв от 10-20%. Много е желателно да бъде изготвен проект за проектиране.

Парите, които ще бъдат похарчени за дизайнера, ще се изплатят. Според дизайнерския проект ще бъде извършен по-точен ремонт на апартамента. Придържайте се към плана за ремонт на апартамента. Моля, имайте предвид, че разходите за ремонт на апартамент се увеличават неусетно, на пръв поглед с малки неща. Е, само помислете, вместо един изход, който беше планиран, те поставиха три. Харесах тапета на цена, по-висока от оценката – купиха го. И всичко взето заедно накрая дава зашеметяващ резултат. Затова се опитайте да контролирате финансовия план за обновяване на апартамента и, ако е необходимо, направете корекции в него, като намалите други разходи или добавите пари. Успех с ремонта!

Вашият коментар