Монтаж на ПВЦ прозорци

0

Малко вероятно е някой да спори с твърдението, че неправилното инсталиране дори на „най-готините“ прозорци може да отмени целия очакван ефект от тяхното използване. Ето защо, ако ще монтирате сами пластмасови прозорци (и в същото време поемете пълната отговорност за качеството на монтажа), тогава ще бъде изключително полезно да обърнете внимание на онези тънкости и неочаквани трудности, които практически не са описани никъде , и на който вие лично отбелязах много удари за близо пет години работа в горната област. Така:

Най-големият проблем е правилното определяне на размерите на бъдещия прозорец. Това е още по-трудно, защото в повечето случаи в отвора има стар прозорец, което не позволява да се предвиди гарантирано „какво има вътре“ и именно на този етап се залага първата бомба със закъснител, обръщаща всеки инсталация в трескаво търсене на изход от задънена улица. това предполага

1-во правило първата инсталация на пластмасови прозорци:

Лицето, което извършва измерванията, трябва да има отлично пространствено въображение и аналитично мислене, да е добре запознат с дизайна на бъдещия прозорец и да има личен опит в монтажа. Повярвайте ми, симбиозата на тези качества не е толкова често срещана и не е толкова лесно да се възпита, следователно в повечето случаи те се справят с по-малки изисквания с надеждата за шанс и често се опитват да разрешат проблеми, които често възникват “в изправност” (няколко години) . И така, какво трябва да вземе предвид измерващият, така че предприятието да не „изчезне“, а монтажниците да не трябва да прекарват нощта в съоръженията?

2-ро правило втората инсталация на пластмасови прозорци:

Измерването на бъдещия прозорец трябва да се направи от двете страни на отвора: отвътре (от стаята) и отвън (от улицата). И двете измервания са от съществено значение за определяне на дълбочината на една четвърт от съществуващ отвор на прозорец. Очевидно прозорецът не трябва да е по-малък (!) от външните размери на отвора, за да не „изпадне“ навън. Но колко повече зависи от много непредвидими фактори, които ще разгледаме по-долу.

3-то правило третата инсталация на пластмасови прозорци:

Никога не забравяйте да проверите с клиента дали очертанията на съществуващия отвор отвън ще бъдат запазени за следващото ви посещение. Защото от него може да се махне стара мазилка, да се зашие облицовка, да се сложи допълнителен ред тухли или екип от приятели ще го разшири „до дяволите знае какъв размер“ без предизвестие. И претенциите ви в тази връзка ще се сблъскат с: „Е, ОЧЕВИДНО БЕШЕ!“.

За да може прозорецът да служи дълго време, са важни не само висококачествените компоненти, но и съвестният професионален монтаж на прозоречните конструкции в съответствие с всички стандарти и технологии. Издръжливостта на вашия нов прозорец зависи 50% от качеството на монтажа. Монтажът е не по-малко важен компонент от подмяната на прозорци от действителното им производство в производството.

Експертите знаят, че добрата инсталация започва с измерване. Това е първата стъпка към проектирането и монтажа. Затова е важно не само монтажът, но и измерването да се извърши от специалист. Той ще вземе предвид топлинните и звуковите условия на всяка стая и други важни точки. За да измерите правилно отворите на прозорците, трябва да знаете и можете да направите много. В индустриалната група „Хобит“ специално обучени дизайнери се занимават с този бизнес. Искате ли да нямате проблеми с монтажа на вашата нова дограма? Поканете специалист за измерване!

Няма ли строго определени размери на прозорците в домовете ни? Мениджърите на поръчки внимателно измерват всички отвори на прозорците – може би това е допълнителна работа?

Ще трябва да бъдете разочаровани. Всеки прозорец е индивидуален и уникален. По време на монтажа монтажниците непрекъснато се сблъскват с такива специфични руски трудности като геометрично неправилни форми на отворите на прозорците, неравномерна дебелина на стената, превишаване на всички възможни допустими отклонения, несъответствие на размерите в строителните чертежи и „в живота“. Всъщност няма от какво да се притеснявате, професионалистите имат свои собствени „трикове“ в този случай.

Казват, че понякога, 2-3 години след монтажа, по склоновете на пластмасовите прозорци могат да се появят пукнатини или конденз?

Всъщност поради разрушаването на шева на кръстовището между прозореца и стената може да се появи конденз или дори пукнатини. Съединението, както и самият прозорец, са подложени на значителни механични натоварвания, причинени от промени в линейните размери на прозоречните и фасадните конструкции, както и температурни промени. влажност на закрито. Ето защо експертите смятат, че дълготрайността и успешната работа на прозореца зависи 80% от качеството на материалите, използвани при монтажа. По време на монтажните работи в индустриалната група Hobbit се използват само висококачествени материали, за да се осигури надеждно уплътняване на фугите на прозорците. Материалите, които използваме, отдавна се използват в автомобилната и самолетната индустрия в много европейски страни. Те надеждно защитават вашите помещения от външни природни фактори и в същото време пропускат изпарението на влагата, натрупана в топлоизолационния слой по време на студено време. аз на годината и да излизам навън през лятото.
Монтажът на шева се извършва едновременно с монтажа на прозореца и не отнема много време, тъй като всички материали са технологично напреднали в употреба, като качеството на шева е гарантирано дори при работа през зимата. Всички използвани монтажни материали са съвместими с основните строителни материали, PVC, алуминиеви профили, имат различни декоративни покрития, което е много важно за запазване на здравината и оригиналния цвят на прозореца за целия период на неговата експлоатация. Материалите са преминали необходимите тестове и са сертифицирани в Русия.

Ще правя ремонт на апартамент и искам да сменя дограмата. Предлагат ми да платя и довършването на пистите. Но строителите така или иначе ще извършат мазилка …

Строителните работници обикновено не са запознати с характеристиките на PVC продуктите. Така че при довършване на склонове е необходимо постоянно да се взема предвид по-голямото линейно разширение на PVC в сравнение с други материали. По-добре е да поверите този деликатен въпрос на специалисти, работещи с пластмасови прозорци. Препоръчваме да завършите склоновете с пластмаса, тъй като това ще даде на отвора на прозореца завършен перфектен вид.

Възможно ли е остъкляване на балкон или лоджия с PVC профилни конструкции?

Разбира се. Ето защо PVC профилът е добър, което ви позволява да правите конструкции с необходимата конфигурация и размери от него. Както знаете, пластмасовите конструкции имат високи топлоизолационни свойства, така че значително ще изолирате дома си и ще можете да се възползвате максимално от вътрешното пространство на балкон или лоджия дори при студено време.

Ако проблемът с „топлия“ балкон не е актуален за вас, съветваме ви да го остъклите с алуминиева конструкция. Той е модерен и елегантен. Плъзгащото се остъкляване на балкони и лоджии с алуминиеви профилни конструкции надеждно ще ви предпази от шум, мръсотия, дъжд и сняг. Очилата лесно се движат в желаната посока по всяко време на годината. Издръжливото остъкляване, устойчиво на атмосферни влияния, ще служи на повече от едно поколение на вашето семейство.

Екип от опитни професионалисти за 1 ден ще превърне балкона ви в уютна стая за игри за вашите деца или читалня.

Колко бързо става демонтажа на старата дограма и поставянето на нова?

Един прозорец „отнема“ средно 2-3 часа, понякога повече: всичко зависи от дизайна на къщата и сложността на продукта. Във всеки случай нашите монтажници няма да ви оставят с отворена врата през нощта.

Могат ли да се сменят прозорците през зимата? Колко мръсотия остава след монтажа, вашите работници изнасят ли боклука?

При смяна на прозорците апартаментът няма да се охлади повече, отколкото при нормална вентилация, тъй като отворите на прозорците остават отворени за не повече от 20 минути. Вярно е (в съгласие с Клиента), ние се опитваме да се въздържаме от монтаж при температури под 15 градуса под нулата. Деца и външни лица обикновено не се допускат на строителната площадка. Но всеки има представа как изглежда строителната площадка. Монтирането на прозорци е един от видовете строителни и монтажни работи и, разбира се, има достатъчно мръсотия. Затова винаги молим нашите клиенти да се подготвят за посещението на монтажния екип: да почистят прозореца от цветя, завеси, завеси, да покрият мебелите от прах. Ако в договора има подходяща клауза, боклукът се извозва. Нашите монтажници ще извадят старите рамки и ще премахнат строителните отпадъци.

Вашият коментар