Разпределение на спалнята

0

Спалнята е място, където човек почива, релаксира, възстановява се по време на сън. Но в съня ние сме най-уязвими, затова, за да се почувствате защитени, опитайте се да организирате пространството на тази стая по най-добрия начин на Фън Шуй.

Зоната на брака и зоната на богатството са зоните на апартамента, които са най-подходящи за домакинство на главната (родителска) спалня. Тук е по-спокойно и по-тихо, отколкото в други стаи, защото тази част от апартамента принадлежи на ин, което гарантира добър нощен сън, забавя процесите, протичащи в тялото, релаксира и успокоява нервната система.

Не спете в стая, разположена в самия край на дълъг коридор, в който се отварят вратите на други стаи. Това оформление създава вихрушка от негативна енергия, която няма къде да отиде, освен да нахлуе във вашата спалня.

Формата на стаята също може да промени много във вашия живот и благополучие: колкото по-малко ъгли, ниши, правоъгълни колони и други източници на ша ще има в тази стая, толкова по-свободен ще циркулира потокът на Чи, толкова по-малко проблеми ще има остават в живота ти. Позицията на Фън Шуй в тази ситуация е следната: идеална е правоъгълна или овална стая с плосък таван (без греди, наклони, релефни повърхности) и под (без стъпала, подиуми).

Само една врата трябва да води към спалнята, така че Чи да се движи по един маршрут и да се задържа тук по-дълго. Оставете голямо количество Чи да влезе през прозорците и вратата в спалнята през деня. Почивката и релаксацията изискват много положително заредена енергия, в противен случай сънят ви ще бъде повърхностен и неспокоен, ще се събуждате с главоболие, тежест в цялото тяло и няма да можете да си починете нито физически, нито психически.

Вратата може да се държи отворена през целия ден, когато стаята не се използва по предназначение, а завесите на прозорците или щорите да се вдигат рано сутрин, отваряйки достъпа на дневна светлина. Използването на спалнята не само за сън, но и за работа е лошо фън шуй. Трудно е да се концентрирате и да правите бизнес там, където доминира нощта, студът и всяко развитие е възможно най-бавно, тоест в сферата на ин. Всички физиологични процеси в човешкото тяло също са подложени на значително инхибиране: кръвното налягане и телесната температура намаляват, нервно-психичните реакции се забавят.

Случва се обаче в целия апартамент да няма друго подходящо място, където да работите на спокойствие и тишина. В тази ситуация майсторът на Фън Шуй определено ще ви препоръча да привлечете допълнителна ци в спалнята и да я изпратите на работното място, за да подобрите умствената дейност.

Организирайте работното си място в области на кариера, слава, знания, учители или деца, в зависимост от вида на вашата дейност и целите, които се опитвате да постигнете. „Вятърна музика“ или кристал активира работната зона на спалнята. Закачете един от тези предмети над масата, за да привлечете потока от чи.

Има и друг начин за хармонично съчетаване на работната и зоната за отдих в спалнята. Първо ги разделете ясно с рафтове, паравани, завеси или други средства. Второ, поставете предмет във всяка от зоните, който привлича ци и активира тази част от пространството. В работната зона можете да поставите касетофон или радио и да го включите само по време на работа, разбира се, ако външни звуци не пречат на обучението ви. Тези препоръки се отнасят и за организирането на пространството в стаята на вашето дете, което вече посещава училище или университет, спи, играе и учи уроци в една стая.

В зоната за отдих нищо не трябва да ви напомня за работа, по-добре е да привлечете Чи тук с помощта на ярко осветление (оставете нощна лампа да свети през нощта), сватбена снимка, разположена в брачната зона, букет от свежи цветя или друго стайно растение. Трябва да има прозорец в същата част на стаята, така че допълнителен поток от Чи да активира интимния ви живот. Но при вида на мръсно бельо, лични вещи, разпръснати в бъркотия, дрехи, детски играчки и бизнес документи, любовното привличане ще изчезне и ще напусне спалнята заедно с потока на Чи.

Вашият коментар