5 грешки при покупка ново строителство

0

Купуването на жилище е огромна инвестиция, може би най-голямата, която някога ще правите. Въпреки че това със сигурност е вълнуваща възможност и перспектива да похарчите огромни спестявания от недвижими имоти и да се изправите пред всички големи решения, които идват с това. Всичко това може да бъде доста смущаващо, особено за купувачите на жилище за първи път.

По-често неопитните купувачи оставят емоциите си да надделеят над разсъжденията им. Те или са твърде пристрастени към закупуването на нов дом, или не могат да направят дори най-малък компромис с това, което търсят. Независимо дали това е първата ви покупка или вече имате опит с инвестирането в недвижими имоти, винаги има някои стратегии за покупка на жилище, които можете да използвате, за да улесните живота си. Ето петте основни грешки, които правят купувачите на жилище за първи път:

1.Ако купувате жилище за първи път, трябва да сте сигурни, че не инвестирате в нещо, което е твърде скъпо за вас. Според повечето експерти в бранша това е най-голямата грешка, която младите хора правят, когато купуват първия си имот. Това също е често срещана инвестиционна грешка. Създаването на бюджет е една от основните стъпки по пътя към първата покупка на жилище. Ако планирате да кандидатствате за заем, ще трябва да проверите сумата, която банката евентуално ще ви отпусне, преди да започнете да търсите жилище. Покупката на жилище не е еднократен разход. Като собственик на жилище ще трябва да похарчите значителна сума пари за ремонт и обновяване на дома си, закупуване на нови мебели и обзавеждане на новия ви дом според вашите нужди.

2.Един от най-добрите съвети, когато купувате първия си дом, е да бъдете малко гъвкави. Всеки иска бъдещият му дом да изглежда по определен начин. Но за съжаление повечето купувачи на първо жилище трябва да направят компромис по много въпроси, просто защото не могат да си позволят това, което искат. Разбира се, това не означава, че трябва да се задоволите с дом, който не отговаря на вашите нужди. Например, ако имате четиричленно семейство, може да не ви е удобно да живеете в апартамент с две спални. Ето защо, ако купувате имот за първи път, трябва да се уверите, че отговаря на всички основни изисквания.

3.Повечето продавачи могат да използват незначителни надстройки, за да подмамят неопитни купувачи да платят по-висока цена. Това важи за онези случаи, когато купувате жилище в нова сграда не от предприемача, а от някой от жителите на комплекса. Ето защо е важно за вас да не се закачате за съществуващия ремонт и да оцените плюсовете и минусите на тези апартаменти. Ако имате добър агент по недвижими имоти, това ще ви помогне много. Той не само ще намери имот, който отговаря на вашите изисквания, но и ще ви помогне да преговаряте и да сключите сделката. Агентът по недвижими имоти също има познания за целия процес, включително необходимите документи. Той може да забележи неща, които вие няма да видите, докато оглеждате къщата.

4.Изглежда, че сте намерили прекрасен апартамент с добро местоположение, направили сте покупка и чакате издаването на ключовете. Но никой не се свързва с вас в уречения час и се оказва, че строителството на жилищни сгради ще приключи поне след година. За да избегнете подобни ситуации, проверете предварително репутацията и портфолиото на бъдещия разработчик. Също така разгледайте отзивите на няколко сайта, за да видите дали компанията си струва да се свържете.

5.Сега много компании ви обещават невероятно добре проектирана инфраструктура, където можете да намерите всичко, от което се нуждаете. Да, може би това е вярно, но ще можете да го хванете едва след 10 години. Ето защо е важно да търсите нови сгради в благоприятни райони, които вече разполагат с необходимите удобства. Също толкова важно е да се проучи проектът на предприемача, към който са приложени всички необходими документи и разрешение за строеж.

Вашият коментар