8 важни въпроса, които трябва да зададете на вашият майстор на покриви

Когато е време да намерите майстор на покриви, трябва да задавате въпроси. Искате работата да бъде свършена както трябва и има ключови въпроси, които трябва да зададете на всеки потенциален кандидат, преди да вземете решение за наемане. При наличието на толкова много фирми за покривни услуги е изключително важно да извършите надлежна проверка и да зададете правилните въпроси, за да сте сигурни, че получавате услугата и качеството, които заслужавате и за които плащате. Ето 8 ключови въпроса, които трябва да зададете на фирмата за ремонт на покриви.

 

  1. Предлагате ли гаранция?

Един реномиран майстор ще застане зад работата си с цялостна гаранция, която покрива както труда, така и материалите за определен период от време. Не забравяйте да попитате за подробностите на всяка предлагана гаранция, включително колко време трае и какво покрива в случай на възникване на проблем. Ако даден майстор или фирма не предоставя гаранции, може да искате да избегнете наемането му, тъй като това може да е индикация за некачествено обслужване.

 

  1. Имате ли референции?

Най-добрият начин да придобиете доверие в една фирма е да поискате препоръки от предишни клиенти. Реномиран монтажник на покриви трябва да може да ви предостави няколко имена и информация за контакт на клиенти, които са останали доволни от извършената от него работа в миналото. Свързването с тези препоръки е още един чудесен начин да получите представа за това колко надежден и професионален може да бъде даден майстор или фирма за ремонт на покриви.

 

  1. От колко време сте в бизнеса?

Важно е да попитате за опита на фирмата и за това от колко време е в бизнеса. Фирма или майстор с повече години опит вероятно ще бъде по-знаещ и надежден от по-нов такъв. Освен това може да е добра идея да попитате за броя на подобни проекти, които е изпълнил в миналото.

 

  1. Какви материали използвате?

Материалите, използвани за монтажа или ремонта на покрива, могат да окажат голямо влияние върху резултата (но и върху цената на ремонта на покрива). Ако искате специфичен вид покрив, като например метален или керемиди, уверете се, че монтажникът на покриви знае как да използва тези материали. Ако е възможно, разберете дали той е запознат с нови продукти, които могат да бъдат по-ефективни или по-икономични. Попитайте го какво би ви препоръчал. Така може да съпоставите неговия опит и знания с други.

 

  1. Какъв е планът за проекта?

Всяка фирма трябва да има процес на управление на проекта, който включва стъпки като предварителни оценки, поръчка на материали и редовни проверки. Попитайте Вашия майстор на покриви какъв е неговият подход, за да гарантира, че работата ще бъде свършена правилно и навреме. Може да поискате и график на проекта, за да можете да планирате по-добре очакванията си.

 

  1. Имате ли някакви специални услуги?

Някои фирми за покриви са специализирани в определени услуги, като например ремонт, поддръжка, монтаж или инспекции на покриви. Ако това е важно за вас, попитайте за всички специализирани услуги, с които разполагат. Това може да ви помогне да се уверите, че получавате най-квалифицирания професионалист за вашия проект.

 

  1. Какъв е вашият процес на почистване?

Монтажът или ремонт на покрив е работа с много строителни отпадъци. Важно е да знаете как фирмата планира да поддържа работната зона безопасна и чиста както за вас, така и за вашите съседи (това може да ви спести много главоболия). Попитайте за техния процес на почистване, включително какви материали ще има и дали имат някакви специални методи за изхвърляне на отпадъците.

 

  1. Как протича процесът на плащане и финансиране?

Преди да наемете фирма или майстор на покриви, не забравяйте да попитате за процеса на плащане. Разберете какъв вид плащане приемат и кога са дължими плащанията. Може също така да искате да попитате за всякакви отстъпки или налично финансиране.

Задаването на правилните въпроси, преди да наемете фирма за покриви, е от съществено значение за получаването на качествена работа и избягването на потенциални главоболия по пътя. Изключително важно е да отделите време, за да намерите надежден и опитен майстор на покриви. Задаването на тези ключови въпроси заремонта на вашият покрив ще ви помогне да гарантирате, че проектът ви ще бъде успешен и че ще получите най-добрата стойност за парите си.