В студиото само банята е обособена. На останалата площ от 20-40 м² разполагат с кухня, всекидневна, спалня и, ако е необходимо, организират работно място.

Преди да подредите мебелите, определете коя зона ще бъде разположена. Най-лесният начин е с кухнята: тя се намира близо до мивката. В близост е обособена трапезария. Центърът на стаята е отдаден на всекидневната. В най-отдалечените от входната врата ъгли са оборудвани място за спане и работа.

За да се направи стаята удобна, зоните са отделени една от друга. За разделяне се използват подвижни прегради, паравани, завеси, скрин, гардероб, рафтове и други мебели.

Мебелите в студиото се закупуват само най-необходимите. Аксесоарите са сведени до минимум. В противен случай ще има толкова малко свободно пространство, че ще стане неудобно да сте в стаята.

Активно използвайте техники за визуално увеличаване на пространството. Голямо огледало е окачено на една от стените или покрито с фототапет с подчертана перспектива.

Предпочитаните стилове на интериорен дизайн са тези, в които минимализмът се приветства: таванско помещение, сканди, японски и др.

Многоцветността се избягва, като се използват монохромни решения и спокойни светли цветове: бяло, бежово, сиво, пясък. Тъмните и ярки цветове се използват много дозирано, само за да се създадат локални контрастни петна.

Студиото не закупува обемни мебели. Изберете многофункционални елементи от светли цветове от пластмаса, стъкло, метал. Тези материали придават на продуктите лекота и ефирност. Фотьойл, разтегателен диван придобиват най-обикновени, но средни размери.

Те купуват трансформиращи се и мобилни мебели: сгъваема маса, легло, което се обляга назад от стената, комплект столове под формата на компактен пуф, масичка за кафе на колела.

Не пренебрегвайте стените. На тях, с помощта на скоби, те окачват телевизор, стерео, микровълнова печка и други уреди, като по този начин освобождават пода и масите.

Най-популярният начин за подреждане на мебели в студио е да се подредят обемни предмети по периметъра на стените и да се раздели стаята на зони, също с помощта на мебели.

Едностайният апартамент се различава от студиото по това, че разполага не само с баня, но и с кухня и антре. Препоръките за подреждане на мебели в такъв апартамент обаче са различни от тези за студио.

Пространството на стаята се разделя на зони, определя се разположението на мебелите във всяка от зоните и как зоните ще бъдат визуално отделени една от друга. Като разделители се използват мебели, подвижни прегради, паравани.

В стаята не се поставят големи мебели, като се предпочитат средно големи предмети в светли цветове. За да спестят място, те използват сгъваеми и трансформируеми мебели, като същевременно се придържат към принципа на минимализма.

За всеки член на семейството, включително децата, те създават максимално възможното ниво на комфорт при тези условия, опитват се да разпределят дори малко, но лично пространство.

Форматът на двустаен апартамент ви позволява да оборудвате хол в една от стаите и спалня в другата. Други функционални зони, ако има нужда от тях, се разполагат в същите помещения.

Оформлението на интериора зависи от формата на стаите. В квадратни стаи един от най-добрите варианти би бил симетрично подреждане на мебели с център под формата на телевизор, камина, диван.

В тесни и дълги всекидневни се поставя просторен ъглов диван, който ще ви позволи да използвате максимално ъгъла и по този начин да оставите свободно пространство в центъра на стаята.

Всекидневната може да се оборудва и с детски кът, зона за подготовка на уроци.

Под спалнята отделете по-малка стая. Основното в него е да създадете интериор, удобен за спане. Задължително легло с нощни шкафчета, гардероб и дрехи. Ако остане място, поставете тоалетка.

Вашият коментар