Избор на перални машини.

0

Огромен брой модели перални машини понякога обърква купувача: кой да избере? Невъзможно е просто да се отговори на този въпрос, но ще насочим вниманието ви към някои аспекти, които могат да играят решаваща роля при избора на машина.

Пералните се разделят на два вида според вида на зареждане на бельото: фронтално и вертикално. И в тези, и в други, прането на дрехите се извършва в перфориран барабан, разположен във водата. Броят на функциите, качеството и ефективността на измиване или центрофугиране в перални машини и при двата вида разтоварване не се различават.
В машините от първия тип прането се зарежда в резервоара през предния люк. Валът, върху който се върти барабанът, е конзолно закрепен към задната стена. Системата за управление е разположена на предния панел, горният панел на корпуса е плосък. Стандартната височина и ширина на пералните машини с предно зареждане са съответно 85 и 60 см. Някои производители имат модели с ширина 46 – 51 см, компактните машини са с височина около 67 см за монтаж под мивка. Дълбочината на пълноразмерните перални машини е 60 см, тясна – 42-45 см, компактна – 32-35 см. При тесни и компактни перални машини дълбочината намалява поради дълбочината на резервоара. Ако имате достатъчно място за пералня, по-добре е да изберете пълноразмерна машина с предно зареждане. Те не са ограничени в избора на функции, по-устойчиви са на вибрации по време на центрофугиране, имат по-голям обем на барабана и струват по-малко от компактните си колеги.

В пералните машини с горно зареждане (или, както се наричат ​​по друг начин, горно зареждане), достъпът до барабана е през горния капак. В барабана са монтирани щори с резе. В някои модели на такива машини има система за паркиране на барабана, след което барабанът спира с клапите нагоре след приключване на процеса на пране. Барабанът се върти на два вала, разположени симетрично. Стандартната ширина на вертикалните машини е 40 см, дълбочината – 60 см. Тези перални имат предимство в условия на ограничено пространство, с по-малки размери, също така не изискват място пред тях за отваряне на товарния люк.

В допълнение към конвенционалните перални машини, машините тип активатор се произвеждат главно в Америка и азиатските страни. „Азиатските“ модели имат генератор на въздушни мехурчета, които, срутвайки се, унищожават замърсяването на повърхността на тъканта.
За малки кухни и бани моделите компактни перални са подходящи. Някои от най-известните им производители са италианските фирми Candy и Zanussi. Предлага тесни модели с предно зареждане с дълбочина до 32 см. Ефективността на такава пералня не се различава от тази в пълен размер, но се побира дори в малка стая. Още един вид компактни перални – поставящи се под мивката.

Вашият коментар