Избор на тапети за детска стая

0

Тапети за детската стая

Ако планирате ремонт в детската стая, тогава въпросът кой тапет да изберете за детската стая вероятно е от значение за вас. Производителите предлагат широка гама от покрития, така че е много лесно да се объркате в разнообразието. В магазина консултантите определено ще ви помогнат, но все пак е важно да знаете за някои характеристики на селекцията.

Когато обмисляте кой тапет да изберете за детска стая, обърнете внимание на:

Възраст

Ако бебето все още не е на пет години, помислете за бюджетни опции. На тази възраст децата често показват своите артистични умения. Обикновено няма по-добро платно от стената, така че новозалепените тапети трябва да се сменят отново.

На 6-10 години можете да лепите тапети с шарка. Герои от приказки или анимационни филми, изображения на животни ще зарадват и забавляват детето, както и ще създадат весела атмосфера в стаята.

След 10 години дискретните тонове са оптимални – за растеж. Но през този период детето става тийнейджър и вече има собствено мнение. Това, което според вас е добро, може изобщо да не му хареса. Ето защо е по-добре да изберете тапет заедно.

Пол на детето

Ако мислите какъв тапет да изберете за детска стая за момиче, тогава първо обърнете внимание на цветовете. Като правило се избират нежни и топли нюанси: жълто, шам фъстък, праскова, зелено или розово.Ако искате рисунки, тогава това могат да бъдат цветя, необичайни модели или тематични тапети, например с Рапунцел или други принцеси на Дисни.

Студените нюанси са добри за жилището на момчето: всички вариации на синьо и синьо, сиво, кафяво или зелено. Доста често те правят стаи в морска тема, където млад навигатор може да завладее дълбините или „анимационни“ фототапети с човек-паяк, „коли“ и др.

Ако се чудите кой тапет да изберете за детска стая за деца от различен пол, тогава има добър компромис – разделете стаята на зони и изберете своя собствена тема или модел за всяка.

Преди да купите, обърнете внимание и на екологичността на покритието. Тапетът не трябва да отделя токсични вещества, вредни за здравето на детето.

Вашият коментар