Ремонт на вградено казанче Видима

Марката Vidima произвежда евтин, практичен и ергономичен санитарен фаянс: инсталационни системи, арматура и санитарна керамика. Част е от мултинационалната компания Ideal Standard, която разработва надеждни продукти за бани. Въпреки това инсталациите на Vidima също понякога се нуждаят от ремонт.

Характеристики на вградените инсталации Vidima

Линията включва няколко модела системи за тесен монтаж на окачени тоалетни: свободностоящи и закрепени към стена или преграда от гипсокартон. Носещата рамка може да издържи натоварване до 400 кг. Краката са с безстепенно регулиране на височината. Има възможност за избор на оптимална дълбочина на монтаж. Ширината на рамката е 35 см, което дава възможност за поставяне на конструкцията в ограничено пространство.

Вградените инсталации са оборудвани с резервоари с антикондензно покритие, ниско ниво на шум и горно или странично водоподаване. Механизмът за промиване с двоен режим ви позволява да избирате между ниски и високи обеми на промиване. В зависимост от модела системата може да бъде оборудвана с механичен панел с бутони.

Възможни проблеми

Производителят гарантира, че фитингите на резервоара и ключовете за промиване издържат най-малко 3-5 години. Но повреди могат да възникнат не само поради естествено износване на компонентите, но и като следствие от лошо качество на водата или случайна повреда.

Промиването изтича

Уплътнението на дренажния клапан губи еластичност от твърда вода или се замърсява, в резултат на което промивката може да започне да изтича. За да коригирате ситуацията, трябва да се опитате да го изплакнете от полепнал пясък и ръжда – напълно източете водата от резервоара няколко пъти. Ако не помогне, сменете го с нов.

Водоснабдяването не спира, което може да тече или да капе

Поплавковият клапан за пълнене не спира водата по две причини – той се е провалил поради повреда, солни отлагания или водоснабдяването е неправилно конфигурирано. Фитингите трябва да бъдат сменени или регулирани.

Промиването не работи при натискане на бутона

Инсталациите на Видима са оборудвани само с механични ключове с бутачи. Панелът за промиване е монтиран върху рамка с куки, които захващат прътите на дренажния вентил. Ако прътът се откачи, просто трябва да го поставите обратно; ако тласкачът или куката се счупят, частта трябва да се смени.

За ремонт не се нуждаете от специален инструмент: всички фитинги се отстраняват и монтират през ревизионния люк зад бутона за промиване. Комплект уплътнения, механизми за източване и пълнене на резервоара, рамки за ключове, тласкачи с държачи за бутони и други резервни части за инсталацията Vidima са налични в онлайн магазина Za-bania.com.

Собствен ремонт на инсталации Видима

Можете сами да отстраните проблемите, ако знаете как да поддържате водопровода. Процесът стъпка по стъпка изглежда така:

  • отстранете декоративния пластмасов панел за промиване;
  • отстранете тласкачите на плочата за промиване;
  • развийте държачите и отстранете рамката за монтаж на панела;
  • изключете подаването на вода и демонтирайте механизма за пълнене, като го изключите от входния клапан;
  • отстранете опорната дистанционна лента за прътите на дренажния клапан;
  • издърпайте нагоре с малко сила и издърпайте дренажния механизъм;
  • преинсталирайте всичко след обслужване или ремонт.

Според прегледите на потребителите инсталациите на Vidima имат инструкции, показващи приблизителна процедура. За тези, които не са се занимавали с инсталиране, конфигуриране или подмяна на фитинги за скрити резервоари, ремонтът може да бъде труден.

Нашите Водопроводчици в София знаят как да сервизират водопроводна инсталация от български марки. Те ще изберат резервни части и ще възстановят функционалността на вашата инсталационна система.