Чести проблеми при Съдомиялните

0

Чести проблеми със съдомиялната

Докато някои хора все още смятат, че притежаването на подобен кухненски уред е нещо като лукс, има и други, които не могат без него. Когато вашата съдомиялна се повреди и трябва се обърнете към специалист, тогава ще съжалявате, че не сте ѝ правили честа профилактика.

За тези от нас, които обичат редовно да приготвят храна у дома за семейството си, този кухненски уред, без значение дали е вграден или свободностящ, е изключително необходим. Ето и някои от най-честите проблеми, които възникват със съдомиялната. При част от тях се стига до ремонт, докато при други трябва да купите нов уред.

Части за съдомиялни 

1. Съдомиялната тече

Това е често срещана повреда, която наподобява проблемите с някои перални. Сред основните причини за протичане на съдомиялната са:

  • Повреден дренажен маркуч(пропукан или износен от препарати и топлина);
  • Запушване на системата
  • Дефектна помпа и/или уплътнение на помпата;
  • Износено уплътнение на вратата (с времето гумените уплътнения се размекват и не са така еласитчни продуктивни);
  • Понякога долната пръскалка е пропукана и пръска в преливника и от там тече. (Това е заводски проблем при някой модели )

По-добре следвайте съветите в ръководството на уреда как да поставите в машината чинии, тенджери и тигани. Можете също така да потърсите информация как да заредите правилно вашата съдомиялна онлайн. Но при продължаващ проблем с уреда е необходимо да потърсите помощ от специалист който да отстрани неприятната повреда.

Резервни части за съдомиялни

2. Мръсни чинии след края на цикъла

Това може да се дължи на Ненагряване на водата на вашата съдомиялна машина. Но една от възможните причини може да е използването на грешен препарат за конкретната съдомиялна машина. На пазара се предлагат разнообразни продукти, предназначени за съдомиялни. Те имат различни състави и консистенция. Препаратите могат да бъдат прахове, гелове или таблетки за разтваряне. За по-добрите марки съдомиялни може да се открие информация онлайн как да се поддържат, както и съвети за отстраняване на неизправности.

За съжаление, има доста по-сериозни проблеми, като повреда на електрически вериги или електронни контролни компоненти.Но те са в следствие на неправилно използване на уреда . Въпреки че е сравнително необичайно, пренапрежението на електрическата верига е в състояние да повреди електрониката на вашата машина. Това може да наруши работните цикли на съдомиялната. Също поставянето на съдове без да се премахнат едрите отпадъци от храна като, костилки от маслини или други подобни останки обикновено попадат в помпата за изпомването и я блокират . От там съдомиялната не може да изхвърли водата и се появяват грешки на таблото за индикация.

Ако вашият уред има електронен дисплей от какъвто и да е вид, той може да показва кодове за грешки за непълни режими. Тогава трябва да се проверите какво значи вашия код за грешка на съдомиялната машина .

Ако непочиствате редовно и профилактирате вашата съдомиялна?

Резервни части за съдомиялни

Неизправността може да създаде големи главоболия, като вредни течове и разпространение на бактерии в самата съдомиялна и извън нея. Някои машини имат самообслужващи се филтърни компоненти, които трябва да се почистват редовно, за да се предотврати запушване.

4. По-шумна съдомиялна

За този проблем има няколко причини .

Понякога тази неизправност се дължии на тез на дъното на съдомиялната машина и тя държи аварийно ниво ( включена дренажна помпа от наводнаване) ,другия причинител е блокирана пръскалка от попаднала вилица или лъжица и да блокира въртенето на пръскалата, по този начин тя е заела една позиция. Бъдете внимателни, когато зареждате съдомиялната с изключително големи съдове като чинии за сервиране или тенджери.

Вашият коментар