Как да защитим дома си от крадци

0

Съвременното ключарство отдавна не е професия, която се ограничава до изработка на дубликати на ключове и поправка на развалени брави. Тъй като животът е напрегнат и несигурен, защитата на дома ни от неправомерен достъп, кражби и посегателства изисква сигурни и надеждни решения.

Ако се чудите  какви мерки да предприемете, за да се осигурите срещу крадци, ето какво съветват опитните ключари:

  • Изберете надеждна, сигурна врата и я оборудвайте със здрав заключващ механизъм. Инвестирайте в брави с гарантирано висока степен на сигурност, като заменете обикновената рязана брава със секретно заключване. Вместо едностранни, помислете за многостранно заключващи брави. Монтирайте ключалка със защитен корпус, а не със защитна планка – така крадецът няма да може да натисне навътре заключващия език с помощта на отвертка. За допълнителна защита, монтирайте втора ключалка в долната част на вратата.
  • Заключвайте не само вратите, но и  прозорците – много крадци влизат именно през тях. Пазарът днес предлага достатъчно добри заключващи елементи за прозорци. Ако имате плъзгащи се прозорци, предвидете монтиране на секретни ключалки. Това са ключалки с щифт, който излиза в плъзгащата се част на прозореца. Те се отварят с ключ и при заключване, прозорецът не може да се отвори.
  • Инсталирайте аларамена система.
  • Монтирайте автоматично осветление около местата за достъп до дома ви – крадците не обичат светлината и може да сте сигурни, че перспективата да разбиват ключалката на вратата ви на светната лампа, е сигурно средство да се откажат от намеренията си.
  • Не оставяйте ключове под изтривалката или на други достъпни места вкъщи.

Тези и други полезни съвети, може да получите в модерните ключарски ателиета, а специалистите ще ви помогнат да превърнете дома си в по-сигурно и спокойно място за живеене, точно както е според максимата „моят дом е моята крепост“.

Вашият коментар